Om sajten

EXISTENTIELLT CAFÉ  

Existentiellt Café erbjuder kurser i existentiell hälsa, existentiell biblioterapi och litterärt skrivande. Skrivarkurserna omfattar både litterärt skrivande i allmänhet men även hur man kan använda skönlitterärt skrivande som utgångspunkt för reflektion kring tillvarons existentiella dimension, för att därigenom öka sin självkännedom och sitt välbefinnande.

Kursledare är Morgan Wicke Svensson som har en masterexamen i litterär gestaltning, en journalistutbildning (JMG) och gymnasielärarlegitimation i bland annat filosofi, svenska, religion, historia, textkommunikation och medieämnen. Han har även bedrivit universitetsstudier i psykologi, interkultur och genusvetenskap och har gått utbildningar i “Det biblioterapeutiska arbetssättet” och “Existentiell vägledning” vid Marie Cederschiölds högskola  (tidigare Ersta Sköndal Bräcke högskola) och “Existentiell vägledning” vid Mälardalens universitet samt publicerat skönlitteratur och facklitteratur om manusskrivande (Liber).

Under några år arrangerade han ”Existentiellt café” i Göteborg för samtal kring litteratur och existentiella frågor, därav namnet på sajten. Han har också som yrkesverksam under ett par decennier diskuterat skönlitteratur med ungdomar och vuxna i olika sammanhang (främst utbildning) och under många år hållit kurser i litterär gestaltning.

Morgan Svensson undervisar dessutom i argentinsk tango och hur man kan öka den existentiella hälsan genom att dansa tango. Den argentinska tangon har i evidensbaserade studier visat sig vara en mycket bra metod både mot depression och ångest.

Källa:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23131367/

 

Fotot nedan är taget i stadsdelen Palermo i Buenos Aires 2008.

Välkommen till Existentiellt café!

 

argentina_banjo-kopia
Foto: Morgan Svensson